Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τα Χανιά αναδεικνύονται Νο 1 προορισμός για τις πενθήμερες


Πρώτα στις προτιμήσεις των μαθητών λυκείων για τις πενθήμερες και άλλες ολιγοήμερες εκδρομές τους έρχονται τα Χανιά, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, για την περίοδο από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 16 Απριλίου 2009. Πιο δημοφιλές μέσο για τη μετακίνησή τους, είναι το πούλμαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα στοιχεία συλλέγονται μέσω της «Ηλεκτρονικής Καταγραφής Μαθητικού Δυναμικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», διαδικασία που εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα φετινά στοιχεία δείχνουν ότι οι μαθητές μετακινούνται περισσότερο με λεωφορεία. Ακολουθούν, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τελευταία έρχονται τα τρένα. Αναλυτικά 3.753 σχολεία μετακινήθηκαν με πούλμαν, 1.152 σχολεία με πλοία, 692 με αεροπλάνο και 108 με τρένο.

Τα Χανιά είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των μαθητών που πραγματοποιούν πολυήμερες εκδρομές, καθώς τα επισκέφθηκαν 4.970 μαθητές. Δεύτερη έρχεται η Θεσσαλονίκη με επισκέψεις 4.546 μαθητών, τρίτη η Ιταλία με 3.498, τέταρτη η Ρόδος με 2.600 μαθητές.

Ακολουθούν, η Ισπανία, με 2.444, το Ηράκλειο με 2.071, η Αθήνα με 1. 983, η Κέρκυρα με 1.615, η Τσεχία με 1.140, η Πάτρα με 894, το Ναύπλιο με 888, η Γαλλία με 793, η Κύπρος με 613, ο Βόλος με 460 και τελευταία έρχεται η Γερμανία με 405 επισκέψεις μαθητών.

cosmo.gr

Κυκλοφόρησε στην Ιταλία μηχάνημα αυτόματης πίτσας

Μηχάνημα "αυτόματης" πίτσας κυκλοφόρησε στην Ιταλία, προκαλώντας σάλο.

Πρόκειται για μία νέα κατασκευή η οποία φέρει την επωνυμία ‘’Let’s Pizza’’ και μπορεί να φτιάξει πίτσα σε λιγότερο από τρία λεπτά και με λίγα μόλις ευρώ. Το μηχάνημα είναι ικανό να φτιάξει τη ζύμη, να την αλείψει με σάλτσα ντομάτας και να προσθέσει από πάνω τα υλικά της αρεσκείας του πελάτη.

Ακολουθεί το ψήσιμο της πίτσας, η οποία αυτομάτως τοποθετείται σε ειδική φόρμα και βγαίνει φρέσκια και λαχταριστή. Το μόνο που έχει να κάνει όποιος επιθυμεί να γευτεί το προϊόν είναι να τοποθετήσει στο μηχάνημα τα χρήματα και να επιλέξει τα υλικά από τα οποία θέλει να αποτελείται η πίτσα του. Περιμένει μόλις τρία λεπτά και κατόπιν... η πίτσα είναι όλη δική του!

Ο εμπνευστής του μηχανήματος Claudio Torgele υποστηρίζει ότι όσοι δοκίμασαν το μηχάνημα έχουν μείνει άναυδοι από το αποτέλεσμα. Εκείνοι που αντιδρούν είναι οι ιδιοκτήτες των παραδοσιακών εστιατορίων πίτσας, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα παραγκωνιστεί ο κλασικός τρόπος παρασκευής πίτσας.

Εντός ολίγων μηνών, το μηχάνημα θα έχει κυκλοφορήσει τόσο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όσο και στις ΗΠΑ. Εάν πάντως κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, θα γίνει ανάρπαστο.

cosmo.gr

Video

Στόχευσε την πεθερά του με… αντιαρματική ρουκέτα!


Στο αμήν φέρεται να είχε φτάσει έναν 26χρονο Βόσνιο η πεθερά του, την οποία ο ίδιος θεωρούσε υπεύθυνη για τον χωρισμό του με τη σύζυγό του, και την… βομβάρδισε με αντιαρματική ρουκέτα! Ήταν τόσο απεγνωσμένος μάλιστα που θέλησε να της δώσει τη χαριστική βολή με ένα καλάσνικοφ.

Ο Μίροσλαβ Μίλιτς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας από δικαστήριο του Ντόμποϊ στη βόρεια Βοσνία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών.

Ο νεαρός θόλωσε όταν εγκαταλείφθηκε από τη σύζυγό του τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήταν ο καβγάς με την πεθερά του που ακολούθησε. Ο 26χρονος επέστρεψε στο σπίτι της και το βομβάρδισε με ρουκέτα.

Από την έκρηξη η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ τόσο η σύζυγος όσο και ο πατέρας της, που βρίσκονταν επίσης στο σπίτι κατά την επίθεση, γλύτωσαν με ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο απελπισμένος σύζυγος προσπάθησε στη συνέχεια να δώσει τη χαριστική βολή στην πεθερά του με ένα καλάσνικοφ, χωρίς ωστόσο να την πετύχει.
cosmo.gr

Έδεσε τον άντρα της με χειροπέδες για να τα ξαναβρούν


Η Helen Sun δέθηκε με τον σύζυγό της με χειροπέδες, όταν εκείνος κοιμόταν, ώστε να λύσουν τον τσακωμό τους που είχε προηγηθεί, όμως η αστυνομία παρενέβη και η 37χρονη συνελήφθη, έχοντας διαπράξει στο παρελθόν και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η γυναίκα έδεσε τον άντρα της Robert Drawbough κατά τη διάρκεια που κοιμόταν και όταν εκείνος το συνειδητοποίησε κάλεσε την αστυνομία. Όμως, η Sun για να τον εμποδίσει τον δάγκωσε στα χέρια και στον κορμό.

Οι αρχές όταν έφτασαν έξω από το διαμέρισμα άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά με αποτέλεσμα να μπουν εσπευσμένα στο σπίτι, η 37χρονη όμως είχε αλλάξει τις κλειδαριές της κρεβατοκάμαρας!

Τελικά, η Helen Sun συνελήφθη έχοντας στο ενεργητικό της: μια επίθεση τρίτου βαθμού, ανάρμοστη συμπεριφορά και απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη αφού κατέβαλλε εγγύηση 400 δολαρίων.
cosmo.gr

Τρέχει γυμνός στο Παρίσι, για να βρει χορηγό!

Μόλις δύο χρόνια πριν, ο Ρομέν Μεσνίλ είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα, ενώ το 2006 είχε ανέβει και πάλι στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, εκείνη τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ...

Τώρα όμως ο Γάλλος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ έχει μείνει χωρίς χορηγό, και για να κάνει γνωστή στον κόσμο την κατάστασή του αποφάσισε να γυρίσει ένα σποτ στους δρόμους του Παρισιού, όπου τρέχει απόλυτα γυμνός μαζί με το κοντάρι του στίβου.

Βέβαια για να φτάσει στο σημείο να προχωρήσει σε μία τόσο extreme κίνηση, χρειάστηκε να βάλει το... χεράκι της και η Nike, με την αμερικανική αθλητική εταιρία να μην ανανεώνει το συμβόλαιο που είχε μαζί του τα προήγούμενα χρόνια.

Όπως μάλιστα ξεκαθάρισε ο Μεσνίλ θα παραχωρήσει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου, για να εξηγήσει την πρωτοβουλία που πήρε να εκτεθεί μπροστά στο κοινό όπως τον... γέννησε η μητέρα του.

"Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επικοντιστής, προαναγγέλοντας τη συνέντευξή του.
sport24

Απο που ερχεστε...