Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ανακαλούνται επικίνδυνες καφετιέρες Philips


Περισσότερες από επτά εκατομμύρια καφετιέρες «Senseo» της Philips, που έχουν διανεμηθεί τόσο σε ευρωπαϊκά όσο και σε αμερικανικά εμπορικά καταστήματα, ανακαλούνται λόγω τεχνικού ελαττώματος που προκαλεί μικρο-εκρήξεις στη συσκευή.

Ο ολλανδικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ότι 17 άτομα που χρησιμοποιούσαν τις καφετιέρες αυτές τραυματίστηκαν.

Σε δελτίο Τύπου εξηγούν ότι από έντονη ασβεστοποίηση στο εσωτερικό αυτού του τύπου καφετιέρας του ομίλου, απότομα παρουσιάζεται ανεξέλεγκτη αύξηση πίεσης, που οδηγεί σε δυσλειτουργία, οπότε στο βραστήρα μπορεί και να σημειωθεί μικρο-έκρηξη.

Η ανάκληση αφορά και στις 14 εκδοχές του συγκεκριμένου μοντέλου καφετιέρας και αναμένεται να κοστίσει στην εταιρία πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: zougla.gr

Σώστε τον πλανήτη


Τη λύση προτείνει η Greenpeace, όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της, απαντώντας παράλληλα και στην δήλωση του Τ.Αθανασόπουλου, πρόεδρο της Δ.Ε.Η .Τι είπε ο εν λόγω κύριος και προκάλεσε την αντίδραση της Greenpeace; Τίποτα το αξιόλογο για τη χώρα που ζούμε μιας και έχουμε αποκτήσει ανοσία σε κάτι τέτοιες δηλώσεις.Για του λόγου το αληθές την παραθέτω :

"Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπύρα και την Coca Cola".

Τ. Αθανασόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΗ, 26-2-2008
Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών που παρουσίασε το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 25-2-2008, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δικαιούνται να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα περίπου 45 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Δεδομένου ότι ένα λίτρο Coca Cola περιέχει 6 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κάθε Έλληνας (περιλαμβανομένων βρεφών και ηλικιωμένων) θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 1.868 λίτρα Coca Cola για να δεσμεύσει το παραγόμενο από τη ΔΕΗ διοξείδιο του άνθρακα.

Εμπρός λοιπόν. Σώστε το κλίμα, πιείτε Coca Cola!
Το άρθρο της greenpeace εδώ

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Παλαιοκώστα


Στον παραλιακό κεντρικό δρόμο του Αλεποχωρίου εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Β. Παλαιοκώστα, σε σπίτι που ερεύνησε το βράδυ η Αστυνομία. Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί έψαξαν όλους τους χώρους και συνέλεξαν πολλές κούτες με στοιχεία, μεταξύ των οποίων υλικά μεταμφίεσης, όπως περούκες, γυαλιά, πλαστές άδειες οδήγησης, πινακίδες κ.ά. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ασφάλειας για εξέταση.

Το σπίτι ανήκει σε πρώην δήμαρχο Αλεποχωρίου, η σύζυγος του οποίου το νοίκιασε πριν 3 μήνες σε μία γυναίκα με το όνομα Φωτιάδου. Οι έρευνες κατέληξαν σε αυτό το σπίτι, γιατί, αν και ήταν γνωστό ότι είχε νοικιαστεί σε μία άγνωστη στην περιοχή γυναίκα, αυτή στάθηκε αδύνατο να βρεθεί.

Πηγές της ΓΑΔΑ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτή η γυναίκα οδηγούσε τους τελευταίους 2 μήνες το τζιπ του Παλαιοκώστα, τριγυρνώντας στην περιοχή και ότι αυτή είναι η ξανθιά που τον βοήθησε στις αποδράσεις.

Ωστόσο, πριν εξεταστούν τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι, δεν μπορούν να εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, λένε οι ίδιες πηγές.

Στο σπίτι βρέθηκε άλλο ένα αυτοκίνητο εκτός του μαύρου τζιπ, ενώ οι γείτονες ανέφεραν ότι παρατηρούσαν μεγάλη κινητικότητα, συνομιλίες, αλλά και διάφορες εργασίες.

Περισσότερα στο: zougla.gr

Απο που ερχεστε...