Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Δεν είχε δαχτυλικό αποτύπωμα εξαιτίας φαρμάκων


Ένας καρκινοπαθής από την Σιγκαπούρη κρατήθηκε από τις αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή δε μπορούσαν να ανιχνεύσουν το δαχτυλικό του αποτύπωμα εξαιτίας ειδικών χαπιών που έπαιρνε για θεραπεία.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τον γιατρό του ασθενούς καθώς του είχε συστήσει να έχει μαζί του το έγγραφο το οποίο έγραφε τα φάρμακα που παίρνει.

Το φάρμακο, καπεσιταβίνη, χορηγείται για τη θεραπεία καρκίνων του εγκεφάλου, του λαιμού, του στήθους και του στομάχου.

Μια από τις παρενέργειες είναι η χρόνια φλεγμονή των παλαμών και των πατουσών ενώ το δέρμα μπορεί να ξεφλουδίζει ή να ματώσει.

Ο 62χρονος άνδρας πάσχει από καρκίνο του λαιμού και του εγκεφάλου και ανταποκρινόταν στις χημειοθεραπείες με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί καπεσιταβίνη ώστε να μην εξαπλωθεί.

Ο γιατρός του ασθενούς είπε στο πρακτορείο Reuters, “Τον Δεκέμβριο του 2008 μετά από τρία χρόνια λήψης καπεσιταβίνης, ο ασθενής μου μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επισκεφτεί τους συγγενείς του. Όμως, κρατήθηκε τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο από τις αστυνομικές αρχές επειδή δε μπορούσαν να εξακριβώσουν το δαχτυλικό του αποτύπωμα. Τελικά τον άφησαν ελεύθερο όταν κατάλαβαν πως δεν αποτελούσε κίνδυνο. Το φάρμακο είχε ως αποτέλεσμα την εξασθένιση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του, όμως θεωρητικά οι παρενέργειες του φαρμάκου παύουν όταν σταματήσει η λήψη του”.

Πηγή: cosmo.gr

Απο που ερχεστε...