Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Διάσωση χάρη στο διαδίκτυο


Ένας Γερμανός που χάθηκε περπατώντας σε μία θάλασσα πάγου σώθηκε από μία γυναίκα που βρισκόταν 500 χιλιόμετρα μακριά, αλλά παρακολουθούσε τη σκηνή μέσω διαδικτυακής κάμερας.

Ο 40χρονος άντρας, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, βγήκε περπατώντας στην παγωμένη Βόρεια Θάλασσα από τις ακτές του Σανκτ Πέτερ-Όρντινγκ, προκειμένου να φωτογραφήσει τη δύση του ήλιου. Μόλις όμως έπεσε η νύχτα, έχασε τον προσανατολισμό του, καθώς "δεν μπορούσε να εντοπίσει την ακτή η οποία ήταν καλυμμένη με χιόνι", εξήγησε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο άντρας άρχισε να καλεί σε βοήθεια κάνοντας σήματα με έναν φακό που είχε μαζί του, τα οποία διέκρινε μία κάτοικος του Βέστερβαλντ, στην κεντροδυτική Γερμανία, η οποία παρακολουθούσε από τον υπολογιστή της τις εικόνες που μετέδιδε η διαδικτυακή κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στην παραλία του Σανκτ Πέτερ Ορντινγκ.

Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία εντόπισε τον άντρα και του υπέδειξε τον δρόμο προς την ακτή, χρησιμοποιώντας τα φώτα ενός αυτοκινήτου.

"Γύρισε σώος, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πεθάνει από το κρύο, να τραυματιστεί από τον πάγο, ή ακόμη και να πνιγεί με την άνοδο της παλίρροιας", συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: ethnos.gr

19 ετών και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος!


Είναι μόλις 19 ετών και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Ο Τζέϊμπς Όμπστ έχει κερδίσει ενάμισι εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (0,92 εκατ ευρώ) παίζοντας πόκερ μέσω του διαδικτύου από το σπίτι του.

"Έκανα τα λεφτά αυτά από το κρεβάτι μου αλλά έχασα και σημαντικά ποσά. Δεν είναι μόνο κέρδη" είπε σε αυστραλιανή εφημερίδα ο Όμπστ όπου αποκάλυψε ότι άρχισε να παίζει από 14 χρόνων, συχνά με "δανεικά", αφού επειδή ήταν ανήλικος δεν μπορούσε να έχει πιστωτική κάρτα.

"Συνήθως παίζω μέσω του λάπτοπ από το σπίτι μου. Και μια φορά έπαιξα και έχασα 200.000 δολάρια (123.000 ευρώ)" είπε ο Αυστραλός παίκτης της πόκερ.

O ίδιος είπε ότι "μυήθηκε" στο πόκερ από φίλους του με τους οποίους έπαιζε σκάκι. Ήταν πολύ καλός στο σκάκι και εκπροσώπησε την Αυστραλία σε διεθνή τουρνουά. Ένα απ' αυτά είχε γίνει στην Ελλάδα.

Πέρσι, ένας 26χρονος Ελληνοαυστραλός από τη Μελβούρνη κέρδισε το εντυπωσιακό ποσό των 700.000 δολαρίων σε τουρνουά πόκερ.

Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά Aussie Millions. Ο 26χρονος Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, γνωστός και ως "Ο Έλληνας" κατέκτησε την τρίτη θέση και κέρδισε 700.000 δολάρια (431.000 ευρώ).

Κοινωνικοί λειτουργοί λένε πάντως πως σε κάθε έναν που κερδίζει στο πόκερ, το οποίο χαρακτηρίζουν "τζόγο" υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες χαμένοι.

Πηγή: typos.com.cy

Απο που ερχεστε...