Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Γιασικεβίτσιους, εκτός ο Διαμαντίδης


Ενόψει της αναμέτρησης με την Καβάλα
Εκτός προπονήσεων παραμένει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ ενσωματώθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής και δεν αγωνίστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Έκτοτε ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα μέλημα όλων στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι να μην πιεστεί να επιστρέψει για να είναι πανέτοιμος στο Βερολίνο.

Ο Γιασικεβίτσιους δεν αγωνίστηκε, όπως και ο Διαμαντίδης στην Πυλαία λόγω τενοντίτιδας, αλλά τη Μ. Δευτέρα μπήκε στο ομαδικό πρόγραμμα, αν και συνεχίζει παράλληλα θεραπεία.

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν με διπλές προπονήσεις μέχρι και την Μ. Τρίτη, την προετοιμασία τους. Επόμενος αντίπαλος η Καβάλα, στο ΟΑΚΑ την Μ. Τετάρτη (17:00) για την 25η αγωνιστική, αν και οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ακόμη και με δύο ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου.
Πηγή: Τα Νέα

Στην Ιταλία άνθρωπος του Μάντζιου για να συζητήσει με τη Ρόμα


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, ο Βαγγέλης Μάντζιος συζητά το εδεχόμενο της μετακίνησής του στην ιταλική Ρόμα, την στιγμή που έχει στα χέρια του πρόταση και από την ισπανική Βιγιαρεάλ.

Άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του Έλληνα επιθετικού θα ταξίδευε σήμερα Μ.Δευτέρα στην «Αιώνια Πόλη» ώστε να συζητήσει με τους διοικούντες των «Τζιαλορόσι» το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο Καμπιονάτο για λογαριασμό των Ρωμαίων.

Το όνομα του Μάντζιου έχει απασχολήσει και την Αταλάντα σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ενώ ο 25χρονος διεθνής στράικερ με την απόδοσή του στους αγώνες με τη Βιγιαρεάλ, τράβηξε το ενδιαφέρον των Ισπανών, οι οποίοι επίσης αναμένεται να κινηθούν για την απόκτησή του.
Πηγή: in.gr

Νέο «κήρυγμα» Τεν Κάτε στους παίκτες


Οι Άγγλοι... στέλνουν Σισέ στον Παναθηναϊκό
Δημοσίευμα της «Daily Mail»

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η προπόνηση του Παναθηναϊκού τη Μ.Δευτέρα στην Παιανία, καθώς ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε ένα ακόμη από τα γνωστά του «κηρύγματα» νοοτροπίας στους παίκτες του, λέγοντας μάλιστα οτι «όποιος δεν έχει πνεύμα νικητή, δεν έχει θέση στην ομάδα».

«Οπωσδήποτε έπαιξε και η ατυχία σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς με τον Πανσερραϊκό και θέλω να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια», είπε αρχικά ο 54άχρονος τεχνικός για να προσθέσει:

«Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά κάποιων, δεν είδα αυτά που ήθελα εγώ και φυσικά η ομάδα. Δεν έχετε πνεύμα νικητή. Οποιος δεν μπορεί να μπει στο κλίμα και την φιλοσοφία τότε δεν ανήκει εδώ! Θέλω παίκτες που να τα δίνουν όλα, να προσπαθούν για τη νίκη και αυτοί θα παίζουν. Την επόμενη σεζόν θα μείνουν στην ομάδα μόνο οι νικητές».

Πάντως, ο Τεν Κάτε ήταν σαφώς πιο ήρεμος σε σχέση με προηγούμενα ξεσπάσματά του, θέλοντας περισσότερο να εστιάσει προς τη γενικότερη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι παίκτες του.
Και οι Άγγλοι στέλνουν Σισέ στην Παιανία

Ένα νέο δημοσίευμα από την Αγγλία, αυτή τη φορά της εφημερίδας «Daily Mail» επιμένει ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τη Σάντερλαντ, στην οποία αγωνίζεται δανεικός από τη Μαρσέιγ.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το «τριφύλλι» δελεάζει τον Γάλλο επιθετικό με τη πιθανότητα να συμμετέχει του χρόνου στο Champions League, σημειώνει όμως πως ο πιθανότερος προορισμός του παίκτη θα είναι μία εκ των Πόρτσμουθ ή Χαλ, που επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς και ο ίδιος προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League.

Αδειούχος ο Γκάμπριελ

Εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών του Πάσχα ο Γκάμπριελ ζήτησε και πήρε από τον Χενκ Τεν Κάτε άδεια μιας εβδομάδας προκειμένου να πάει στη Βραζιλία.

Κατά τ' άλλα, τη Μ. Δευτέρα στην Παιανία, όσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στις Σέρρες ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν τη προπόνηση με ζέσταμα και ολοκλήρωσαν με ασκήσεις ένας εναντίον ενός, ενώ ατομικά προπονήθηκαν οι Μάτος, Καραγκούνης και Βύντρα. Ο Καρνέζης δεν πήρε μέρος στη προπόνηση, λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Στο μεταξύ, ο Σαριέγκι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, όπως και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και εκτός από το ματς με τους Κρητικούς θα απουσιάσει και σε ένα από τα τρία πρώτα των πλέι οφ.

Αντίθετα εξέτισε και αναμένεται να επιστρέψει ο Βύντρα.
Πηγή: Τα Νέα

Ρήξη έσω μηνίσκου ο Χουανφράν


Αρκετά τα προβλήματα τραυματισμού στην ΑΕΚ, με πιο σημαντική την περίπτωση του Χουανφράν, ο οποίος έχει υποστεί ενδομηνισκική ρήξη έσω μηνίσκου στο αριστερό γόνατο και θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή.
Πηγή: Τα Νέα

Κωνσταντίνος Τζούμας: Τα καλύτερά μας χρόνια

Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για τα «καλύτερα χρόνια» του γνωστού ηθοποιού. Όπου, ο ιδανικός αυτοεξόριστος του Μανχάταν περιγράφει με απαράμιλλο στυλ το αμερικάνικο όνειρο έτσι όπως το έζησε από το 1972 ως το 1975.

Πριν μπούμε στην ουσία του χρονικού, ας ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν παρίσταται στη λογοτεχνία με πρόθεση να κάνει καριέρα κι ας έχει ατόφιο το χάρισμα. Αυτή η ανεμελιά, συν το γεγονός ότι παραμένει φανατικά ακατάτακτος στη ζωή και την τέχνη, τού παρέχει ίσως την πολυτέλεια να γράψει ελεύθερα και χωρίς την παραμικρή ιδεολογική δουλεία για μια εποχή που μας πονάει.

Βρισκόμαστε στα τελειώματα της δικτατορίας και στις αρχές της μεταπολίτευσης αλλά ο χορευτής της αείμνηστης Ζουζούς Νικολούδη δεν είναι ούτε Χρόνης Μίσσιος ούτε Περικλής Κοροβέσης. Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε καν χορευτής αφού με περίσσεια ευκολία θα την κοπανήσει από τα ζόρικα του χορού για της ζωής τα ωραία. Αυτό όμως θα συμβεί πολύ αργότερα, αφού προηγουμένως βρεθεί ξέμπαρκος στη Νέα Υόρκη με τριάμισι δολάρια στην τσέπη, χωρίς ούτε καν να γνωρίζει τη γλώσσα. Η αμερικανική περιοδεία της «Γηραιάς κυρίας» έχει ήδη τελειώσει, αλλά για τον ανήσυχο μαθητή της η παράσταση αρχίζει μόλις τώρα. Το παρκέ είναι λουστρίνι, οι μπάρες γερές και ο καθρέφτης κάτι παραπάνω από φιλικός.

Όταν μάλιστα ο χρήστης είναι νέος, γυμνασμένος και εστέτ, ε, τότε μπορεί άνετα να γίνει a part of it, όπως λέει και ο Σινάτρα. Δεν έχει σημασία που στις πεντακόσιες τόσες σελίδες δεν εμφανίζεται ούτε μια φορά ο ίδιος ο Φράνκι. Το name dropping που ακολουθεί μόνον φθόνο μπορεί να προκαλέσει: Γούντι Άλεν, Σίμπιλ Σέπαρντ, Λορίν Χάτον, Τρούμαν Καπότε, Μικ Τζάγκερ στο διπλανό τραπέζι. Συναπαντήματα με τον Γουόρχολ και τον Άλις Κούπερ στα ροκ εν ρολ στέκια. Θεατρικές παραστάσεις και η Φέι Νταναγουέι στο μπροστινό κάθισμα. Βόλτα στους οχτώ δρόμους και η Πάτι Σμιθ με την κιθάρα της στο παγκάκι της γωνίας. Η Άννα Καρίνα και η Μπιάνκα Τζάγκερ πελάτισσες στην μπουτίκ που εργάζεται part time. Γνωριμία με τον Μάικλ Γιορκ στα Βloomingdale΄s και κοζερί με την Τζάκυ Ωνάση στο όρθιο: «Γνωρίζεστε με τον Άρης; Μη μου πεις πως πίνεις τον καφέ σου στο Κολωνάκι;». Μέσα σ΄ όλα και βεγγέρες στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμα του Μάνου Χατζιδάκι, χαιρετούρες με τη Χριστίνα Ωνάση στο Ρlaza, ωπ, να κι ο Μινωτής που ψάχνει στα πέριξ για πουτάνες ενώ ο Σκούρτης παραγγέλνει ψωμί σε εστιατόριο της Τσαϊνατάουν. Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά...
Πηγή: Τα Νέα

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Τζούμας
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες: 595

Άγνωστος πληθυσμός ουραγκοτάγκων κρυβόταν στη ζούγκλα της Βόρνεο


Ένας άγνωστος μέχρι σήμερα πληθυσμός με «εκατοντάδες ή και χιλιάδες» απειλούμενους ουραγκοτάγκους ανακαλύφθηκε απομονωμένος στην ινδονησιακή πλευρά της Βόρνεο, ανακοίνωσαν ερευνητές περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Συνολικά 219 «φωλιές» -κρεμαστές πλατφόρμες ύπνου κατασκευασμένες από κλαδιά- βρέθηκαν μέσα στη ζούγκλα που εκτείνεται ανάμεσα στους ασβεστολιθικούς βράχους στα ανατολικά του νησιού, δήλωσε ο Έρικ Μέιγιαρντ, οικολόγος της αμερικανικής Nature Conservancy.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πόσοι» διευκρίνισε, εκτίμησε όμως ότι είναι «αρκετοί εκατοντάδες τουλάχιστον, ή ακόμα και 1.000 ή 2.000». Ανέφερε ακόμα ότι η αποστολή συνάντησε μια τριμελή οικογένεια ουραγκοτάγκων, οι οποίοι μάλιστα εκνευρίστηκαν από την ανθρώπινη παρουσία.

Περίπου 50 με 60 χιλιάδες από αυτά τα σπάνια πρωτεύοντα εκτιμάται ότι απομένουν στη φύση, με το 90% να ζει στην Ινδονησία και το υπόλοιπο ποσοστό στη γειτονική Μαλαισία.

Ο συγκεκριμένος πληθυσμός δεν αποκλείται να κατέφυγε σε αυτή περιοχή του Ανατολικού Κουτάι και του Μπεράου, έκτασης 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν τεράστιες δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν τα γειτονικά δάση στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Τις φωτιές είχαν βάλει τότε αγρότες και γαιοκτήμονες της περιοχής, προκειμένου να απελευθερώσουν χώρο για νέες φυτείες φοινικόδεντρων -η Ινδονησία και η Μαλαισία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί φοινικέλαιου, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε τρόφιμα και καλλυντικά.

Τα τελευταία χρόνια, καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, η ζήτηση σε φοινικέλαιο αυξάνεται λόγω της χρήσης του ως βιοκαυσίμου, μια πρακτική που οδηγεί σε περαιτέρω αποψίλωσης της πολύτιμης ζούγκλας και τη μετατροπή της σε φυτεία.
Πηγή: Τα Νέα

Μάρω Βαμβουνάκη: Ο παλιάτσος και η 'Aνιμα


Ο άνθρωπος που κάνει ψυχοθεραπεία μπορεί να νικάει παλιούς τρόμους και να κερδίζει αυτοπεποίθηση και ωριμότητα, όμως δεν μεταμορφώνεται απαραίτητα σε έναν ωραίο, αγνό, θετικό άνθρωπο. Ο θεραπευτής του μπορεί να τον γιατρέψει από τραύματά του, δεν μπορεί όμως να τον γιατρέψει απ' τα ελαττώματα του. Άλλο η ψυχολογική ασθένεια, κι άλλο η ηθική, η πνευματική ασθένεια. Διότι το φοβερό δώρο της ελευθερίας του ανθρώπου αφήνει στο άτομο το περιθώριο να μπορεί να επιλέξει και το κακό... Βασιζόμενη στην επιστήμη της ψυχολογίας, η πασίγνωστη συγγραφέας μας εισάγει στον κόσμο της ανθρώπινης ψυχολογίας και συμπεριφοράς, αναλύοντας θέματα όπως η ελευθερία του ατόμου να κάνει τις επιλογές του, το καλό και το κακό. Ένα βιβλίο που θα διευρύνει την οπτική σας!

Συγγραφέας: Βαμβουνάκη Μάρω
Κατηγορία: Ψυχολογία
Εκδότης: Ψυχογιός
Ημερoμηνία έκδοσης: 2006
Αριθμός σελίδων: 297

Ίαν Μακ Γιούαν: Σάββατο


Ένας συνηθισμένος, ευτυχισμένος, ανύποπτος άνθρωπος. Μια σαββατιάτικη μέρα, που ξεκινάει γεμάτη υποσχέσεις για να καταλήξει σαν εφιάλτης. Ο Χένρυ Περόουν -νευροχειρουργός, αστός, προνομιούχος, βαθιά δεμένος με τη γυναίκα και τα παιδιά του- σχεδιάζει να παίξει σκουός, να επισκεφθεί την ηλικιωμένη μητέρα του, να μαγειρέψει. Όμως το πρόγραμμά του ανατρέπει ένα ασήμαντο ατύχημα: ένα τυχαίο γεγονός που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για μια σειρά από απρόβλεπτα συμβάντα, φέρνοντας τον ήρωα αντιμέτωπο με έναν ολότελα ξένο κόσμο, κλονίζοντας δραματικά κάθε βεβαιότητα, εγείροντας θεμελιώδη ζητήματα ηθικής ευθύνης και αλλάζοντας τη ζωή του, από τη μια στιγμή στην άλλη, για πάντα.

Αυτό το καταπληκτικό βιβλίο δεν είναι πολιτικό μυθιστόρημα. Είναι ένα σπουδαίο έργο που διερευνά το πώς μια ενεργή συνείδηση μπορεί να προσδώσει ουσιαστικά νόημα στην πολιτική. The Nation

Συγγραφέας: Μακ Γιούαν Ίαν
Κατηγορία: Ξένη πεζογραφία
Εκδότης: Νεφέλη
Ημερομηνία έκδοσης: 2006
Μεταφραστής: Γεωργουσοπούλου Μαρία
Αριθμός σελίδων: 395

Απο που ερχεστε...