Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η γη αρρώστησε


Μια φορά και έναν καιρό η γη αρρώστησε βαριά. Αν έβαζε κάποιος στα σπλάχνα της ένα θερμόμετρο θα ανέβαινε στους 50 βαθμούς!
Η καημένη η γη! Έβηχε τραντάζοντας τους βράχους που και αυτοί με την σειρά τους παράσερναν στο διάβα τους ότι έβρισκαν. Από τον μεγάλο πυρετό κουράστηκε να γυρίζει κι έτσι έμεινε ασάλευτη στο απέραντο διάστημα. Τότε οι άνθρωποι παραξενεμένοι αναρωτιόντουσαν τι είχε συμβεί. Διότι οι μισοί βασίλευαν την μέρα, και οι άλλοι μισοί σε μια απέραντη νύχτα. Τα χιόνια έλιωσαν, τα νερά φούσκωσαν, τα ποτάμια έπνιξαν τα ζώα και τα φυτά, αφήνοντας στο πέρασμά τους μια πηχτή λάσπη. ’ρχισε τότε να μυρίζει άσχημα παντού και μια σαπίλα έβγαινε από το σώμα της γης. Γιατί όμως κατάντησε έτσι η γη; Τι της κάνανε;
Ο Ήλιος που ήταν παιδικός της φίλος έστειλε τις ζεστές του ακτίνες μήπως την κάνει καλά αλλά δυστυχώς η γη δεν σάλευε. Έστεκε λοιπόν κοντά της λυπημένος, προσπαθώντας να σκεφτεί τι μπορεί να κάνει ώστε να την βοηθήσει. Σκέφτηκε λοιπόν να φωνάξει τους καλύτερους γιατρούς. Φώναξε, ένα κάτασπρο περιστέρι και έδεσε στο λαιμό του το επείγον μήνυμα. Εκείνο, πετώντας γρήγορα έφτασε στους γιατρούς. Εκείνοι αποφάσισαν να την εξετάσουν. Μαζεύτηκαν όλοι γύρω από το πελώριο κρεβάτι της.
- Πω ! πω! Πίεση! Είπε ο ένας.
- Τεράστια θερμοκρασία! Έλεγε ο άλλος.
- Σφυγμοί χαμηλοί! Είπε ένας τρίτος.
- H γη πεθαίνει! Είπαν όλοι μαζί.
- Κάντε κάτι! Φώναξαν οι άρχοντες πανικόβλητοι. Τι θα γίνουν οι περιουσίες μας, το πετρέλαιο, τα λεφτά μας, τα εργοστάσια;
- Δυστυχώς, απάντησαν οι γιατροί, η γη μας δεν μπορεί να γίνει καλά, διότι όλα αυτά, της αρρώστησαν. Μολύνατε τις θάλασσες, τον αέρα, την φορτώσατε με χιλιάδες αυτοκίνητα, και από το βάρος λύγισε. Κάψατε τα δάση, έχασε το οξυγόνο της, γεμίσατε το σώμα της πληγές, σκάψατε τα σωθικά της, φτιάχνοντας υπόγειους δρόμους, καθημερινά, την ζαλίσατε, και το χειρότερο είναι ότι δέχεστε στο σώμα της καθημερινά ανθρώπους, που άλλοτε ήτανε χαρούμενοι, μα τώρα δεν υπάρχουν πια, διότι εσείς τους σκοτώσατε με τους πολέμους που κάντε μεταξύ σας. Και τα παιδιά; Δεν έχετε χρόνο να κάνετε παιδιά. Να κυλιστούν στο χορτάρι, να τραγουδήσουν μέσα στα δάση της, ώστε η χαρά τους να γίνει και δική σας χαρά. Ε λοιπόν, συνέχισαν οι γιατροί, η γη σας βαρέθηκε και αποφάσισε να πεθάνει!
Έτσι είπαν οι γιατροί κι έφυγαν λυπημένοι.
Οι μεγάλοι άρχοντες κοιτάχτηκαν βουβοί και άρχισαν να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον.
Όμως το θαύμα το έκανε πάλι ο καλός μας ο Θεός. Αφού πρώτα τους άφησε να καταλάβουν το λάθος τους, έστειλε ένα μικρό, αδύνατο παιδάκι, που σκαρφάλωσε πάνω στο πελώριο κρεβάτι της γης και με δάκρυα στα ματάκια του την παρακάλεσε να ζήσει. Να ζήσει για κείνο και όλα τα υπόλοιπα παιδάκια. Της υποσχέθηκε πως όταν μεγαλώσει θα τα διορθώσει όλα.
Έτσι έγινε το θαύμα. Όπου έπεφταν τα δάκρυα κλείνανε οι πληγές της γης και στη θέση τους φύτρωναν αμυγδαλιές, πασχαλιές και τριανταφυλλιές. Μοσχοβόλησε ο τόπος, η γη άνοιξε τα μάτια της, ο πυρετός έφυγε.
- Εντάξει θα ζήσω, είπε η γη με βροντερή χαρούμενη φωνή. Θα ζήσω μόνο για σας! Για σας τα παιδιά! Μα να θυμάστε την υπόσχεσή σας, συνέχισε γλυκά.
Και ξανάρχισε να στροβιλίζεται στο σύμπαν!
Ένα πολύ ωραίο παραμύθι που έγραψε η Παναγιώτα Κασίμη
Περισσότερα θα βρείτε στο: paramithia.net

Βουλευτής πρότεινε να σφραγίζονται στα οπίσθια οι φορείς του AIDS


Συγγνώμη ζήτησε ο Timothy Myeni, βουλευτής της Σουαζιλάνδης, ο οποίος πρότεινε να σφραγίζονται στα οπίσθια οι φορείς του AIDS ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού HIV.

Δριμύτατη κριτική δέχτηκε ο πολιτικός μετά την πρότασή του γεγονός που τον ανάγκασε να πάρει πίσω τα λόγια του.

“Λυπάμαι. Δεν ξέρω τι να κάνω ώστε να σας αποδείξω πως μετάνιωσα για την πρότασή μου”, δήλωσε μετανιωμένος ο Timothy Myeni.

Η Σουαζιλάνδη είναι χώρα στην οποία η μετάδοση του AIDS καλπάζει και είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως με τον μεγαλύτερο αριθμό φορέων του HIV. Μάλιστα, το 42% των εγκύων πάσχει από AIDS ενώ τα ποσοστά αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα αφού μέσα σε μια χρονιά, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 3%. Εξαιτίας του AIDS ο μέσος όρος ζωής στη Σουαζιλάνδη είναι μόλις τα 37 χρόνια.

Αυτοί που ασχολούνται έντονα με το θέμα του AIDS, κατακρίνουν τον King Mswati III, μονάρχη της χώρας, καθώς κάνει ελάχιστα πράγματα ώστε να ενημερώσει τον κόσμο της Σουαζιλάνδης για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Τονίζουν, επίσης, πως δεν δίνει καλό παράδειγμα μονογαμίας αφού έχει παντρευτεί 13 γυναίκες.
Πηγή: cosmo.gr

Μια βόλτα στον παράδεισο του Πόρτο φίνο με την φωνή της Δαλιδά

Απο που ερχεστε...