Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Που πάνε οι αεροτομές όταν σπάνε;


Το γλυπτό της εικόνας φιλοτεχνήθηκε από κομμάτια του μονοθέσιου που οδηγούσε ο Τζένσον Μπάτον το 2008.
Πηγή: enet.gr

Πτώση των πωλήσεων για τη Microsoft


Πτώση της τάξεως του 6% σημείωσαν οι πωλήσεις της Microsoft το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 32% δηλαδή στα 2.98 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2009 έπεσαν στα 13,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Microsoft, Κρις Λίντελ και οι επόμενοι μήνες αναμένονται να είναι δύσκολοι για την εταιρεία, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.

Τα αίτια της πτώσης των πωλήσεων, αποδίδονται στην οικονομική κρίση και κατά συνέπεια στον περιορισμό των αγορών από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες καταναλωτές.

Τον Ιανουάριο η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι μέσα σε διάστημα 18 μηνών θα περικόψει τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων τις 1.400 άμεσα, ενώ ενδιαφέρον είναι ότι η μείωση των κερδών ήταν πιο δραστική από ότι πολλοί οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν.
Πηγή: enet.gr

Η περιπέτεια της Βάσιας Τριφύλη


Σοκ στον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο από τη νέα περιπέτεια (αυτή τη φορά λόγω υποβαλβιδικής στένωσης) της Βάσιας Τριφύλλη. Υστερα από ένα χαλαρό Πάσχα στο εξοχικό της στο Πήλιο, η ηθοποιός βρέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», προκαλώντας καρδιοχτύπια στους συγγενείς και συναδέλφους της.

Δεν πρόλαβε καν να ξεκλειδώσει την πόρτα του σπιτιού της στο Παγκράτι, επιστρέφοντας την Τρίτη του Πάσχα από το «μαραθώνιο» (καθώς λόγω κίνησης διήρκεσε 6 ώρες!) ταξίδι της. Την ώρα που ξεφόρτωνε τα πράγματά της αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι γείτονές της που την είδαν σε αυτή την κατάσταση έσπευσαν να τη βοηθήσουν και κάλεσαν αμέσως το 166. Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη κατευθείαν στη Μονάδα Εμφραγμάτων όπου παραμένει (ενδέχεται σήμερα, αν όλα πάνε καλά, να μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο).

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν η λιποθυμία της οφείλεται σε ένα πρόβλημα της καρδιάς -συγκεκριμένα υποβαλβιδική στένωση- το οποίο είχε διαγνωστεί πρόσφατα. Η ίδια μιλώντας στο zougla.gr, είπε πως ενώ είχε διαγνωστεί η υποβαλβιδική στένωση (που σημαίνει ότι η καρδιά της έχει μεγαλύτερο από το κανονικό μέγεθος), οι γιατροί της πρότειναν να μην εγχειριστεί και να ακολουθήσει θεραπεία με χάπια. «Πήρε χαρά η γύφτισσα και πήρε το αυτοκίνητό της και πήγε στο Πήλιο. Επέστρεψα Τρίτη για να μην έχει κίνηση, αλλά τελικά έκανα 6 ώρες να φτάσω. Κατεβαίνω περιχαρής, δεν αισθάνομαι καλά και μετά δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα με το ένα σκυλί να με γλείφει στο στόμα και το άλλο στο μέτωπο» είπε η ίδια, περιγράφοντας την περιπέτειά της. Οι ώρες της στο δωμάτιο 5 της Μονάδας Εμφραγμάτων του «Ευαγγελισμού» περνούν αργά καθώς η ηθοποιός δεν έχει επισκεπτήριο (παρά μό [Η ψυχοκόρη της Βάσιας Τριφύλλη Βερόνικα Τόντορ.] όνο για λίγα λεπτά κάθε μέρα). Με συντροφιά της ένα βιβλίο, κάνει κουράγιο και για μία ακόμη φορά δίνει τη μάχη της σαν παλικάρι. Το ιατρικό team βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. «Με ψαχουλεύουν συνεχώς» είπε η ίδια με το γνώριμο σαρκαστικό ύφος της.

Η πολυτάλαντη Βάσια είναι συνεχώς σε εγρήγορση. Αφοσιωμένη τόσο στα θεατρικά όσο και στα καθήκοντά της στο δήμο της Αθήνας, όπου έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος, δεν ησυχάζει στιγμή. Φέτος δεν έπαιξε στο θέατρο κι έτσι είχε όλο το χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Αθήνας και συγκεκριμένα της γειτονιάς της. Όνειρό της είναι να δει και πάλι ανοιχτό το θέατρο στο Άλσος Παγκρατίου και να ξαναζήσει τις παλιές καλές στιγμές του.

Κάθε φορά που της το επιτρέπουν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις ταξιδεύει στο εξοχικό της στο Πήλιο για να βρει λίγη ησυχία και να σκεφθεί τα επόμενα βήματα στη δουλειά.

Με την επιστροφή της την περίμεναν, εκτός από τη δουλειά της στο δήμο και οι πρόβες για την επιθεώρηση που θα ανεβεί στο θέατρο «Αθήναιον» και στην οποία πρόκειται να εμφανιστεί.

Οι στενοί φίλοι και συνάδελφοι της ηθοποιού τηλεφωνούν καθημερινά στο νοσοκομείο και ενημερώνονται για την εξέλιξη της υγείας της. Ολοι μιλούν για ένα «δυνατό κορίτσι που πέρασε τόσα πολλά, αλλά τα κατάφερε» και είναι σίγουροι ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα.


Δύσκολες ώρες για την ψυχοκόρη


Η ψυχοκόρη της Βάσιας Τριφύλλη, η Βερόνικα Τόντορ (που αρχικά πήρε η ηθοποιός ως βοηθό για να προσέχει τη μητέρα της, την κυρία Παρασκευή, και βρέθηκε να γίνει η προστατευόμενή της και να την έχει σαν κόρη της) περνά αυτή την περίοδο δύσκολες ώρες. Και αυτό γιατί η Βερόνικα τις ημέρες που η Βάσια Τριφύλλη αρρώστησε, βρισκόταν ήδη στη Ρουμανία απ’ όπου κατάγεται καθώς και η φυσική της μητέρα είχε αρρωστήσει.


Η γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο

«Εξόντωσε» τον «φίλο» της (όπως εκείνη τον αποκαλούσε) καρκίνο με μεγάλο της όπλο το χιούμορ. Η Βάσια Τριφύλλη είναι το ζωντανό παράδειγμα ελπίδας για όλους τους καρκινοπαθείς που στο πρόσωπό της βλέπουν πως όλα είναι πιθανά αρκεί να υπάρχει θέληση. Έχοντας μιλήσει ουκ ολίγες φορές για την περιπέτειά της, την οποία έφερε εις πέρας σαν παλικάρι διακωμωδώντας ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες της, η Βάσια Τριφύλλη έχει ταχθεί ενεργά στον αγώνα καταπολέμησης του καρκίνου, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και ομιλίες. «Η συνταγή της επιτυχίας απέναντι στον καρκίνο είναι να τον προσέχουμε, να τον προλαβαίνουμε, να τον πολεμάμε και έτσι τελικά τον νικάμε» είπε η ίδια στο 1ο Φεστιβάλ Υγείας του Δήμου Αθηναίων.
Περιγράφοντας η ίδια την ημέρα της διάγνωσης της ασθένειάς της είχε πει:

«Ήταν 13 Απριλίου του 1992. Αξέχαστη μέρα. Είχα αποφασίσει να προχωρήσω σε μια επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου στο στήθος, για τον οποίο η βιοψία και η μαστογραφία που είχα κάνει νωρίτερα είχαν βγει αρνητικές. Δυστυχώς όμως δεν ήταν έτσι. Η επέμβαση έδειξε ότι τελικά ήταν καρκίνος. Στο άκουσμα της διάγνωσης έμεινα άλαλη, ενώ διάφορες σκέψεις περνούσαν αστραπιαία από το μυαλό μου. "Χριστέ μου -λέω- εσύ τώρα έχεις αποφασίσει τι θα γίνει με μένα. Ετσι δεν είναι; Επομένως, εγώ δεν έχω λόγο να ανησυχώ. Κάνε ό,τι νομίζεις..." Από κείνη τη στιγμή και μετά ήταν σαν να είχε φύγει από το σώμα μου! Πέρασαν ήδη 15 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησα τη μάχη μου για τη ζωή. Αγόρια και κορίτσια, η συνταγή για το φίλο μας τον καρκίνο είναι: Τον φοβόμαστε! Τον προσέχουμε! Τον προλαβαίνουμε! Τον πολεμάμε! Τον νικάμε!»
Πηγή: espressonews

Scorpions: Μεγάλος διαγωνισμός


Είστε νεανικό ροκ συγκρότημα και θέλετε να μοιραστείτε με τους θρυλικούς Scorpions τη σκηνή του Σταδίου Καραϊσκάκη στις 6 Ιουλίου; Δεν έχετε παρά να λάβετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό, που θα αναδείξει το group που θα ''ανοίξει'' το 2ο Scorpions Festival.

Στείλτε τα demo σας μέχρι τις 10 Μαΐου στην Cultural Action, Ν. Εφέσου 60, Καισαριανή, Τηλ. 210 7298944, με τη σημείωση Διαγωνισμός Scorpions Festival, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.scorpionsfestival.gr

Οι Scorpions θα τα ακούσουν όλα και ο τραγουδιστής τους Klaus Meine, θα έρθει στην Αθήνα στις 20 Μαΐου, για να ανακοινώσει τον νικητή, σε μια live βραδιά στην Αρχιτεκτονική.

Το 2007 οι Scorpions, το πιο αγαπητό ροκ συγκρότημα στο ελληνικό κοινό, ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός νέου μεγάλου ροκ φεστιβάλ υπό την καλλιτεχνική τους διεύθυνση. Φιλοσοφία του είναι να παρουσιάζει κλασικά ονόματα της ροκ, αλλά και το νέο ρεύμα της παγκόσμιας ροκ σκηνής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην καινούργια γενιά καλλιτεχνών να συνυπάρξει με τα μεγάλα ροκ ονόματα.

Οι Scorpions, θέλοντας να τιμήσουν τη χώρα μας και το πιστό σε αυτούς κοινό της, αποφάσισαν το Scorpions Festival να διεξάγεται στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε στις 18 Ιουνίου 2007 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου έλαβαν μέρος οι ίδιοι, ο διάσημος Joe Cocker και η εκρηκτική χολιγουντιανή σταρ Juliette Lewis με το συγκρότημά της Juliette & the licks.

Τη μεγάλη βραδιά άνοιξε το ελληνικό ροκ συγκρότημα Hannibal, που πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.

Φέτος μπορεί να είστε εσείς!

Τι λένε οι Scorpions…

Ο ιδρυτής των Scorpions Rudolph Shenker, λέει για τον διαγωνισμό: «Στείλτε αμέσως τα τραγούδια σας. Είμαστε σίγουροι πως υπάρχει πολύ καλό υλικό στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα νέα συγκροτήματα πραγματικά! Να ακουστεί ο δικός τους νέος ήχος, δίπλα στον δικό μας». Ενώ όπως αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του και ο Klaus Meine για το φεστιβάλ: «Αυτό το φεστιβάλ ήταν εδώ και πολλά χρόνια το όνειρό μας. Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα. Μια βραδιά αφιερωμένη στο ροκ που μας γέννησε, μας μεγάλωσε και είναι το soundtrack της ζωής μας».

Οι Hannibal, νικητές του 1ου Scorpions Festival, είπαν για την εμπειρία τους:

«Ξέροντας τι σημαίνει διαγωνισμός για τα ελληνικά δεδομένα, η μπάντα ποτέ δεν φαντάστηκε ότι στέλνοντας το φάκελο της υποψηφιότητάς της στην Cultural Action θα έφτανε στο σημείο να βραβευτεί από τον ίδιο τον Klauss Meine και ότι θα λάμβανε μέρος στην μεγάλη συναυλία που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη, με Headliners τους θρυλικούς Scorpions. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός είναι από μόνη της κάτι το ανεπανάληπτο. Παρουσιάζεις ένα δείγμα της δουλειάς σου σε χιλιάδες κόσμου, αισθάνεσαι κι εσύ ότι όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσες στη μουσική πιάνουν τόπο και πάνω απ’ όλα βλέπεις ότι καμιά φορά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Οι ευκαιρίες στον τόπο μας είναι λίγες για αυτό και πρέπει να τις κυνηγάμε! Μόνο κερδισμένος βγαίνει κάποιος από μία τέτοια περιπέτεια… Δοκιμάστε!»

Και φυσικά η προπώληση της μεγάλης βραδιάς συνεχίζεται. Την πρώτη εβδομάδα «εξαφανίστηκαν» 1.000 εισιτήρια!!!!

Info: 2o Scorpions Festival

Scorpions -με guest stars τους Uli Jon Roth, Michael Schenker, Herman Rarebell-
και Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Δευτέρα 6 Ιουλίου στο στάδιο Καραϊσκάκη
Έναρξη: 8.30 μ.μ. - οι πόρτες ανοίγουν στις 6.00 μ.μ.

Παραγωγή: Cultural Action, Sports United

Τιμές εισιτηρίων: Αρένα 35€, Κερκίδες 45€, Θύρες Vip 70€

Σημεία προπώλησης: Ticket House, Virgin Megastores, Village Cinemas και ηλεκτρονικά στα www.ticketquest.gr & http://showtime.villagecinemas.gr

Πληροφορίες: 210 7298944
Πηγή: flash.gr

Κούκα – Αλκαίου στο Regency Casino Θεσσαλονίκης


Μετά την μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, η σκηνή του Θεάτρου «Βεργίνα» του Regency Casino Θεσσαλονίκης ανοίγει και υποδέχεται από τις 23 Απριλίου, δύο εξαιρετικές λαϊκές ερμηνεύτριες, την Κατερίνα Κούκα και την Λένα Αλκαίου σε μια μουσική παράσταση με τίτλο «Νύχτα… στάσου!».

Δύο γυναίκες, δύο πραγματικά γνήσιες λαϊκές τραγουδίστριες, συναντιούνται με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια και την στιχουργό με τις πολλές επιτυχίες Ελεάνα Βραχάλη. Τέσσερις άνθρωποι με τη δική του διαδρομή ο καθένας, τέσσερις διαφορετικοί δρόμοι που συναντιούνται σε ένα stop…!

Μια στάση στη νύχτα και στα τραγούδια της. Μια στιγμή που περιέχει διαδρομές ζωής μέσα από τα τραγούδια και αφήνει ελεύθερη τη φαντασία!

Όλα εκτυλίσσονται σε ένα νυχτερινό κέντρο… σαν ένας αντικατοπτρισμός της πλατείας με τη σκηνή. Το σκηνικό είναι λιτό, αφήνοντας στο τραγούδι τον πρώτο ρόλο και στις δύο ερμηνεύτριες τον τρόπο για να μας ταξιδέψουν.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας και φτάνει στα σπουδαία λαϊκά τραγούδια άλλων εποχών. Η Ελεάνα Βραχάλη άλλωστε, που επιμελείται το πρόγραμμα, έχει δώσει τη δική της φρέσκια ματιά, ενώ ο Πέτρος Ζούλιας αγγίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο το τραγούδι. Νύχτα… στάσου! Μια παράσταση με πρωταγωνιστές τις μοναδικές ερμηνείες της Κατερίνας Κούκα και της Λένας Αλκαίου.

Νύχτα… στάσου! Με την Κατερίνα Κούκα, που επιστρέφει μετά από καιρό στη Θεσσαλονίκη, έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα το νέο της cd με τίτλο «Φωνές τις νύχτες» και την Λένα Αλκαίου, που γνωρίζει καλά το λαϊκό τραγούδι κι ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας, την επιμέλεια η στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη, τον φωτισμό η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και την διεύθυνση ορχήστρας ο Νίκος Κούρος. Μαζί τους ο ηθοποιός Φαέθων Αδαμίδης.

Από τις 23 Απριλίου στο Θέατρο «Βεργίνα»
Για λίγες παραστάσεις!

Θέατρο «Βεργίνα», Regency Casino Θεσσαλονίκης
Τηλ. Κρατήσεων: 2310 491234 (ώρες: 17.00 – 22.00)
Ημέρες παραστάσεων: Από Πέμπτη έως και Κυριακή
Ώρα έναρξης: 22.45

Φιάλη Ουίσκι: €140 (ανά 4 άτομα)
Κρασί: €70 (ανά δύο άτομα)
Ελάχιστη κατανάλωση: €35

Δεν ισχύει ο περιορισμός του Casino για την επιτρεπόμενη είσοδο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος ηλικίας τους.

Η είσοδος επιτρέπεται σε όλα τα άτομα όλων των ηλικιών.
Πηγή: flash.gr

Η Ευσταθία κάνει... meeting


Για δυο μοναδικές βραδιές η Ευσταθία κάνει... meeting στο Νεοκλασικό Κτίριο του Κόμη, το πασίγνωστο στέκι των Πατησίων, το Σάββατο 25 Απριλίου και το Σάββατο 2 Μαΐου. Η νεαρή ερμηνεύτρια και δημιουργός παρουσιάζει τραγούδια από το τελευταίο album της ''Δεν μπορεί, έχει meeting'' και όχι μόνο...

“H Ευσταθία είναι μια κοπέλα που γεννήθηκε τον περασμένο αιώνα"... Μ' αυτήν την φράση ξεκινάει το βιογραφικό της Ευσταθίας. Από τα μαθητικά χρόνια στην Αθήνα, στην Θεολογική Σχολή και από εκεί στο τραγούδι, η Ευσταθία έχει κυκλοφορήσει δύο cd-singles ("Το Γραφείο" και "Σ' Ευχαριστώ"), ένα studio album ("Φιλανθρωπικό Γκαλά", το 2003), έχει γράψει στίχους για την Καίτη Γαρμπή και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, o Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μιχάλης Δέλτα, o Νίκος Ζιώγαλας, ο Στάθης Δρογώσης, οι Όναρ και ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Οκτώβριος 2005, το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης αναβιώνει και η Ευσταθία ξεχωρίζει αμέσως με το "Χωρίς Εσένα"… Κοινό και κριτική επιτροπή της δίνουν το τρίτο βραβείο, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρεται στη μουσική της με διθυραμβικά σχόλια. Το 2005 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο "Χωρίς Εσένα, η Ζωή θα Είναι..." το όποιο έφτασε στο #28 του επισήμου ελληνικού album chart κι έβγαλε 3 επιτυχίες και video: "Χωρίς Εσένα", "Θέλει Μαγκιά" (με την συμμέτοχη του Φιλίππου Πλιάτσικα) και "Λάτρεψε Με", ενώ ακούστηκε στα ραδιόφωνα και το καλοκαιρινό "Κάτι Θα Συμβεί".

Το 2007 κυκλοφορεί το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο «Δεν μπορεί, έχει meeting» με τραγούδια όπως «Kάποτε», «’Eχεις Μeeting», «Όλα Αλλάζουν» και «Δεν Υπήρξες Ποτέ» να κάνουν για ακόμη μια φορά αίσθηση.

Νεοκλασικό κτίριο του Κόμη
Λασκαράτου 15, Πατήσια,
τηλ.: 210 2112135.
Πηγή: flash.gr

Απο που ερχεστε...