Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η ελληνική οικολογική συνείδηση χτυπάει κόκκινο…


…και φέρνει την Ελλάδα στην 5η θέση. Η Ώρα της Γης 2009 (28 Μαρτίου), η μεγαλύτερη καμπάνια ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει διοργανωθεί ποτέ, φαίνεται ότι έχει αγγίξει βαθιά τους Έλληνες, καθώς πάνω από 160 δήμοι και κοινότητες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ανεβάζοντας την χώρα μας στην πέμπτη θέση παγκοσμίως. Μπροστά μας βρίσκεται ο Καναδάς, ενώ Αυστραλία, Γαλλία και Βέλγιο κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη κανείς την μικρή έκταση και τον ολιγάριθμο πληθυσμό της Ελλάδας συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες που λαμβάνουν μέρος, διαπιστώνει, ότι πρόκειται για μία αξιοσημείωτη, ανταπόκριση της χώρας μας σε κάτι τόσο σημαντικό για το μεγάλο, κοινό μας «σπίτι», τον πλανήτη μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δυναμική και ενεργή ανταπόκριση σημειώνεται και σε πλήθος άλλων φορέων, όπως σχολεία και επιχειρήσεις, οι οποίοι έρχονται να βάλουν το λιθαράκι τους στην ελληνική συμμετοχή, οργανώνοντας μοναδικές δραστηριότητες για την 28η Μαρτίου. Σίγουρα αυτή η μαζική θετική κινητοποίηση για την Ώρα της Γης, έχει φέρει χαμόγελα και περηφάνια στους ανθρώπους τη WWF Ελλάς, που είναι οι πρωτεργάτες της ελληνικής συμμετοχής.

O Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς,δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όταν θέλει – μπορεί. Η πέμπτη θέση της χώρας μας σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν με τις περισσότερες πόλεις στην Ώρα της Γης έρχεται να το επαληθεύσει. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημά μας είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο earthhour δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη – συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο»

Ας βοηθήσουμε λοιπόν, σε αυτή την παγκόσμια εκδήλωση αγάπης για το περιβάλλον, με την ατομική συμμετοχή και κινητοποίηση, όχι μόνο την 28η Μαρτίου, αλλά και την κάθε μέρα ξεχωριστά, ώστε να μπορούμε να το χαιρόμαστε υγιές για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...