Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ζούσε επί 12 χρόνια χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη της σφαίρας στο κεφάλι της

Γυναίκα από την Αλβανία ζούσε για 12 χρόνια με μία σφαίρα σφηνωμένη κάτω από το ζυγωματικό κόκαλο χωρίς να το έχει αντιληφθεί, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η ίδια.

Η Μρίκε Ρουτζάι ανέφερε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ότι πυροβολήθηκε ενώ κοιμόταν το 1997, σε μία περίοδο που στην βαλκανική χώρα επικρατούσε αναρχία και χάος και μεγάλες ήταν οι διαδηλώσεις κατά του συστήματος των πυραμίδων. Αλλά ο γιατρός που την εξέτασε τότε δήλωσε ότι η σφαίρα την διαπέρασε.

Την εποχή εκείνη πολλοί Αλβανοί πυροβολούσαν στον αέρα από απογοήτευση.

«Γέμισα αίματα και νόμιζα ότι σκοτώθηκα. Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι η σφαίρα είχε μπει από την μία πλευρά του κεφαλιού και είχε βγει από την άλλη και καθάρισε μόνο την πληγή. Ήμουν τότε 28 ετών και δεν αισθανόμουν τίποτα για 12 χρόνια».

Αλλά πριν από μία εβδομάδα κατέρρευσε από τους πόνους όταν έκανε μία απότομη κίνηση στο λαιμό και η ακτινογραφία αποκάλυψε μία σφαίρα μήκους 2,8 εκατοστών.

«Η μοναδικότητα στην περίπτωση αυτή δεν είναι η εγχείρηση, αλλά το γεγονός ότι ζούσε επί 12 χρόνια χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη της σφαίρας στο κεφάλι της», είπε ο Φατός Ολντάσι, νευροχειρούργος σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ο οποίος δεν κατηγόρησε τον συνάδελφό του που δεν ήταν προσεκτικός το 1997, περίοδο που υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα.

«Είναι εύκολο να δικαστεί ο γιατρός σήμερα, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά το 1997. Νόμισε ότι η σφαίρα την διαπέρασε. Ενδιαφέρονταν τότε οι γιατροί να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις ατόμων που είχαν σοβαρά τραυματιστεί και όχι κάποια που στεκόταν και τους μιλούσε», πρόσθεσε.
typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...