Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ο γυρισμός


Τα καλντερίμια της Γρανάδα αντηχούν μουσική και μυστικά. Η Σόνια θα γευτεί τη μυρωδιά της πόλης, παρασυρμένη σε ένα ταξίδι στην Ισπανία από τη μεγάλη της αγάπη, το χορό.
Τα βήματά της θα την οδηγήσουν σε ένα γραφικό καφέ, όπου η μαγεία του χώρου και των φωτογραφιών του θα την ταξιδέψουν στο ιστορικό παρελθόν της πόλης. Την καρδιά της Σόνια θα κλέψει η ιστορία της οικογένειας Ραμίρεζ που χωρισμένη από την πολιτική και την τραγωδία του Ισπανικού Εμφυλίου θα βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε διλήμματα και επικίνδυνες καταστάσεις. Βαθιά κρυμμένα μυστικά, χορός και ανεκπλήρωτοι έρωτες θα την παρασύρουν και πολλές φορές θα αισθανθεί η ίδια πρωταγωνίστρια στην ιστορία τους...

Το 2007 η Victoria Hislop γοήτευσε χιλιάδες αναγνώστες με το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Νησί» που ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι έγινε το απόλυτο best seller για το 2007. Τον Οκτώβριο του 2008 επιστρέφει για να σαγηνέψει ξανά με το νέο της μυθιστόρημα «Ο Γυρισμός».

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο, που σε ταξιδεύει…

Μία ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο στην καρδιά της Μεσογείου, την Ισπανία! Κάτω από τους μαγευτικούς πύργους της Αλάμπρα, τα καλντερίμια της Γρανάδα αντηχούν μουσική και μυστικά. Η Σόνια Κάμερον δεν ξέρει τίποτα για το αλλόκοτο παρελθόν της πόλης. Βρίσκεται εδώ για τη μεγάλη της αγάπη, τον χορό.

Όμως, σε ένα ήσυχο καφέ μια τυχαία συζήτηση και μια ενδιαφέρουσα συλλογή παλιών φωτογραφιών την παρασύρουν σε μια μαγευτική περιήγηση στον καταστρεπτικό Ισπανικό εμφύλιο, σε οικογενειακές τραγωδίες και ανεκπλήρωτους έρωτες… Μία περιήγηση που θα την οδηγήσει σε καινούργιες ανατρεπτικές αλήθειες ή μήπως σε βαθιά κρυμμένα μυστικά;

Η ιστορική αναδρομή της Hislop είναι αξιόπιστη και η κρίση της έγκυρη. Αυτές τις μέρες η μάχη της ιστορικής μνήμης ενάντια στη λήθη πρέπει να δοθεί σε πολλά μέτωπα. Σίγουρα, της αξίζει ένα μετάλλιο. «Ο Γυρισμός» βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της λίστας των best seller από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του, δηλαδή για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες και… συνεχίζει!

Συγγραφέας: Victoria Hislop
Κατηγορία: Ξένη λογοτεχνία
Εκδότης: Διόπτρα
Σελίδες: 508

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...