Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας


Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Στο βιβλίο «Γρήγορες και Λαχταριστές» του Στέλιου Παρλιάρου, που κυκλοφορεί από τη «Βιβλιοθήκη Γεύσης» της «Καθημερινής», μάθετε γρήγορες συνταγές χρησιμοποιώντας υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι ή μπορούν να βρεθούν εύκολα στο μπακάλικο της γειτονιάς. Το βιβλίο περιέχει 72 απολαυστικές συνταγές με απλά υλικά, όπου σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, η φαντασία αποτελεί και το πιο σημαντικό στοιχείο: όλα εξαρτώνται από το περιεχόμενο του ψυγείου και την όρεξή σας. Σε αυτές τις συνταγές θα βρείτε εύκολα cheesecakes και cocktails, καθώς και συνταγές από τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε την ιδέα σε κάποιο έτοιμο γλυκό, όπως ένα καλής ποιότητας παγωτό... Από τα αμυγδαλωτά με μανταρίνι, στα μυρωδάτα αχλάδια με πιπερόριζα και από την αναπάντεχη καρπουζόπιτα, σε ένα δροσιστικό κρύο σουφλέ με μαστίχα... οι γεύσεις είναι ατελείωτες και οι συνδυασμοί απολαυστικοί. Oι οδηγίες είναι απλές: «τα γλυκά, επειδή έχουν σχέση με τη χημεία, απαιτούν τρεις βασικές προϋποθέσεις για να πετύχουν: πειθαρχία, ακρίβεια και πολύ καλή πρώτη ύλη».

Ο ένατος τόμος της σειράς «Μαθήματα γλυκιάς αλχημείας» διατίθεται στα περίπτερα στην τιμή των 7,90 ευρώ. Εντός της εβδομάδος θα κυκλοφορήσει και ο επόμενος τόμος της σειράς, με τίτλο «Φρουτογλυκά 2».

Γνωρίστε τις δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου και μάθετε για τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, στη σελίδα του: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...