Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αμόκ πυροβολισμών από σπουδαστή στο Ρέντη


Αυτοκτόνησε ο δράστης
Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Πειραιώς, όταν ένας 19χρονος σπουδαστής από τη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ρέντη πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Από τους τραυματίες, ο ένας είναι συμμαθητής του και οι δύο άλλοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο δρόμο του όταν προσπάθησε να διαφύγει. Πριν από λίγο εξέπνευσε ο δράστης, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση του συμμαθητή του που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο 19χρονος σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό τμήμα της σχολής του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Πατμανίδης κατευθυνόταν οπλισμένος προς την αίθουσα της σχολής που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, όπου βρίσκονταν ήδη οι συμμαθητές του, καθώς το μάθημα είχε αρχίσει. Στις σκάλες συνάντησε, αργοπορημένο, τον 18άχρονο συμμαθητή του Δημήτρη Κοκκίνη, ο οποίος, όταν τον είδε να κρατά τα δύο όπλα, τον ρώτησε έκπληκτος: "Τι κάνεις εκεί";

Ο δράστης τον πυροβόλησε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Δύο εργάτες σε εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είδαν τη σκηνή, επιχείρησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο δέχθηκαν και αυτοί τα πυρά του νεαρού.

Ο 19άχρονος δράσης διέσχισε την λεωφόρο Κηφισού και έφτασε σε ένα γειτονικό παρκάκι, όπου και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Αμέσως κινητοποιήθκαν μαθητές και καθηγητές της σχολής, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, και όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ο δράστης λίγο πριν τις 11:30 π.μ. εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Ο συμμαθητής του Δημήτρης Κοκκίνης έχει τραυματιστεί σοβαρά στο θώρακα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέβαση, ενώ τα άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα κάτω άκρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Ο δράστης είχε αφήσει ένα πρόχειρα γραμμένο σημείωμα (μιάμισυ σελίδα) στην τσάντα του, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν αντέχει την απαξίωση και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Μεταξύ άλλων το κείμενο αναφέρει: "Είμαι εγωιστής και θα μου το πληρώσετε. Θα σας στερήσω ότι πιο πολύτιμο έχετε".

Η Αστυνομία βρήκε πάνω στον Δημήτρη Πατμανίδη δύο όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύο νέα όπλα ρωσικής προέλευσης. Στην τσάντα του δράστη βρέθηκαν επίσης 80 σφαίρες και ένα μαχαίρι.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...