Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Swinging: sex με ανταλλαγή συντρόφων


Τι είναι ακριβώς το swinging; Πρόκειται για ερωτικές συναντήσεις μεταξύ δύο ζευγαριών, όπου οι σύντροφοι συναινούν στην ανταλλαγή συντρόφων… Στην Αθήνα, υπάρχει ένα και μοναδικό τέτοιο club, οι θαμώνες του οποίου συνεχώς αυξάνονται.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου του Σαββάτου (22/11), η τάση ήρθε από την Αμερική και βρήκε φανατικούς οπαδούς στην Αθήνα, αφού αρκετά ζευγάρια αντί να στραφούν σε τρίτα πρόσωπα, προτιμούν να ανταλλάσσουν συντρόφους και ο ένας να είναι παρών τη στιγμή της συνουσίας του άλλου…

Εδώ και δυόμισι χρόνια, έχει ανοίξει στο κέντρο της πόλης το μοναδικό swinger club. Το Nirvana swinger club υποδέχεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ζευγάρια με κοινές πεποιθήσεις γύρω από το θέμα του σεξ και των συζυγικών σχέσεων. Οι ιδιοκτήτες του, swingers και οι ίδιοι, θέλησαν να δημιουργήσουν ένα χώρο που να τους εκφράζει. «Μας άρεσε η ιδέα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Επιλέξαμε το κέντρο γιατί βολεύει όλες τις περιοχές. Από την άλλη, η Αθήνα προσφέρει ανωνυμία και διακριτικότητα» λένε στον «ΕΤ».

Ο κόσμος που διασκεδάζει στο κλαμπ προέρχεται από όλες τις κοινωνικές βαθμίδες. Λέγοντας swinger club μην πάει ο νους σας σε σκοτεινά δωματιάκια και prive καταστάσεις. «Στο μαγαζί μας δεν υπάρχουν κρυφοί και σκοτεινοί χώροι. Εδώ τα ζευγάρια έρχονται απλά για να γνωριστούν, να πιουν ένα ποτό, να χορέψουν και να διασκεδάσουν. Στην Ελλάδα ο κόσμος δεν είναι τόσο απελευθερωμένος όσο στο εξωτερικό».

Η είσοδος στο Nirvana club δεν προϋποθέτει από το ζευγάρι να γίνει μέλος κάποιας λέσχης ή κλειστής κοινότητας. Το μπαρ, άλλωστε, δεν λειτουργεί με μυστικοπάθεια. Βασικός, όμως, κανόνας για να επιτραπεί σε κάποιον η είσοδος είναι να συνοδεύεται από τη σύντροφό του. Άνδρες μόνοι τους δεν μπορούν να περάσουν, ενώ το ίδιο δεν ισχύει για τις γυναίκες που ψάχνουν.

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του club, στην αρχή της λειτουργίας του οι θαμώνες ήταν ελάχιστοι, αλλά σήμερα ο αριθμός των ζευγαριών αυξάνεται συνεχώς. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και οι τουρίστες swingers που επισκέπτονται το εν λόγω μαγαζί, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών. «Έχουμε φιλοξενήσει κόσμο από την Αμερική, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία. Επικοινωνούν μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας στο Ίντερνετ που αριθμεί χιλιάδες μέλη. Ενώ το καλοκαίρι όλα τα μαγαζιά κλείνουν, εμείς έχουμε πολλούς θαμώνες» λένε.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αυτές οι καταστάσεις ενισχύουν την ερωτική επιθυμία και τονώνουν τη σεξουαλική σχέση του ζευγαριού. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να δοκιμάσει το swinging «θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή καθόλου βάσεις. Το πρόβλημα της σεξουαλικής ζήλιας θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί, διαφορετικά αντί να λυθούν, θα δημιουργηθούν προβλήματα».

Παράλληλα, στην Ελλάδα αρχίζουν να οργανώνονται και κρουαζιέρες με μικρά σκάφη για swingers έναντι αρκετά υψηλής αμοιβής, ενώ ετοιμάζεται να λειτουργήσει και ξενοδοχείο για ζευγάρια που έχουν κοινές αντιλήψεις περί σεξ.

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι οι swingers έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μέσω Ίντερνετ διακριτικά σηματάκια που έχουν κυκλοφορήσει σε μορφή καρφίτσας, τα οποία τους επιτρέπουν να ξεχωρίζουν σε χώρους που δεν είναι αποκλειστικά δικού τους ενδιαφέροντος.

Πιο οργανωμένοι στο εξωτερικό

Στο εξωτερικό υπάρχουν απομονωμένα μέρη και βίλες με δωμάτια ειδικά προσαρμοσμένα για όλα τα γούστα και με μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Τα ζευγάρια πληρώνουν αδρά από 100 έως 300 ευρώ το άτομο για να εισέλθουν στο χώρο όπου μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς όρια.

Το γνωστότερο κλαμπ σε όλη την Ευρώπη είναι το ολλανδικό «fun4two». Επιπλέον, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης διοργανώνονται swingers festivals με πολλά happenings και shows, ενώ υπάρχουν και γραφεία γνωριμιών για όσους προτιμούν μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος. Μεγάλη είναι η «κίνηση» και στο Ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...