Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Σεξ, αλήθειες και ψέματα


Μύθοι και αλήθειες γύρω από τις οποίες αναπτύσσονται πολλές συζητήσεις υποστηρίζοντας ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα. Ορίστε 3 επιλογές από Τα Νέα για αλήθειες και ψέματα που αφορούν διάφορες θεωρίες για το σεξ.

Μύθος ή ψέμα;
1. Οι νέοι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ.

* Σωστό

* Λάθος
Η σωστή απάντηση είναι λάθος. Τα επίπεδα της ερωτικής επιθυμίας όντως αλλάζουν με την ηλικία. Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα και καλύτερα χρόνια, μπορούν άνετα να φτάσουν στα 70 ή στα 80 τους έχοντας μια δραστήρια και ικανοποιητική ερωτική ζωή.

2. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.
* Σωστό
* Λάθος
Η σωστή απάντηση είναι σωστό. Η σεξουαλική δραστηριότητα, ιδίως ο οργασμός, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Καθώς κορυφώνεται η ερωτική διέγερση, ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάσει πόνο στο κεφάλι και στον αυχένα του, ο οποίος πιστεύεται ότι οφείλεται στη συστολή των μυών της κεφαλής και του αυχένα που συμβαίνει στη διάρκεια του σεξ.

Εάν ο πόνος εκδηλωθεί την ώρα του οργασμού μπορεί να είναι αιφνίδιος και πιο έντονος, καθώς η αύξηση της αρτηριακής πιέσεως που παρατηρείται κατά τον οργασμό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.

Αν και συνήθως οι πονοκέφαλοι του σεξ δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, καλό είναι να μιλήσετε γι' αυτούς στον γιατρό σας, ιδίως εάν αποτελούν νέο πρόβλημα για εσάς. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως ένα εγκεφαλικό.

3. Η πολλή τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας.
* Σωστό
* Λάθος
Η σωστή απάντηση είναι σωστό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη παραμονή μπροστά στην τηλεόραση συνήθως αποτελεί ένδειξη καθιστικού τρόπου ζωής ο οποίος, σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Ωστόσο, με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και την ελάττωση του σωματικού βάρους μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος: μελέτες έχουν δείξει ότι ο ένας στους τρεις παχύσαρκους άνδρες με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αποκτά ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα έπειτα από περίπου δύο χρόνια, με την βοήθεια του αδυνατίσματος και της γυμναστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...