Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Προσοχή! Το διαζύγιο βλάπτει το περιβάλλον


Οι αποφάσεις που αφορούν την προσωπική μας ζωή δεν επηρεάζουν μόνο το στενό μας περιβάλλον αλλά και το περιβάλλον του πλανήτη, υποστήριξε Αυστραλός γερουσιαστής, όπως μεταφέρει το BBC.

O Steve Fielding δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γερουσία, ότι το να παραμένουν τα παντρεμένα ζευγάρια μαζί έχει μεγάλη σημασία για τον πλανήτη, καθώς από το χωρισμό προκύπτουν δύο νέα νοικοκυριά, οι δραστηριότητες των οποίων θα επιβαρύνουν διπλάσια το οικοσύστημα.

Εξήγησε ότι όταν τα ζευγάρια χωρίζουν, οι δύο πρώην σύντροφοι θα χρειαστούν περισσότερα δωμάτια για να κατοικήσουν. Αυτό σημαίνει περισσότερη κατανάλωση ηλεκτρισμού και νερού, πράγμα που με τη σειρά του οδηγεί σε περισσότερη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. «Κατανοούμε ότι τα διαζύγια αποτελούν ένα κοινωνικό πρόβλημα, αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι αποτελούν και περιβαλλοντικό» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα για τον πλανήτη, αν τα ζευγάρια έμεναν μαζί.

Σημειώνεται ότι ο Fielding είναι επικεφαλής του ανεξάρτητου κόμματος «Πρώτα η Οικογένεια», μεγάλωσε σε μία οικογένεια με 16 αδέλφια ενώ – σύμφωνα με την ιστοσελίδα του – ο ίδιος παραμένει παντρεμένος εδώ και 22 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...