Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Νέα online απειλή


Οι πλαστές ιστοσελίδες που αναγγέλλουν την παραίτηση του Barack Obama μετατρέπουν τους υπολογιστές των χρηστών σε ‘zombies’.

Τα PandaLabs ανακοίνωσαν πως έχουν ανιχνεύσει 40 ιστοχώρους που χρησιμοποιούν τον Barack Obama, τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ως δόλωμα για τη διάδοση malware. Άυτές οι σελίδες περιέχουν κείμενο που αναφέρει ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να παραιτηθεί της νέας του θέσης.

Εάν οι χρήστες προσπαθήσουν να διαβάσουν το άρθρο ένα πλαίσιο διαλόγου εμφανίζεται ζητώντας τους να μεταφορτώσουν ένα αρχείο. Εντούτοις, εάν το κάνουν, διάφορα κακόβουλα αρχεία θα μεταφορτωθούν στους υπολογιστές τους. Αυτά τα αρχεία μετατρέπουν τον προσβεβλημένο υπολογιστή σε υπολογιστή ‘zombie’ υπό τον απομακρυσμένο έλεγχο των κυβερνο-εγκληματιών.

Σύμφωνα με τα PandaLabs, η επίθεση φαίνεται να προέρχεται από την Κίνα, δεδομένου ότι όλα τα domains έχουν αγοραστεί για μια κινεζική επιχείρηση με ένα μακροχρόνιο αρχείο επιθέσεων malware. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Barack Obama χρησιμοποιείται από τους κυβερνο-εγκληματίες για τη διανομή malware. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας και των ημερών που ακολούθησαν της εκλογής, κυκλοφόρησαν ψεύτικες ειδήσεις που οδηγούσαν σε μεταφορτώσεις malware.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απο που ερχεστε...